AKTUALNOŚCI WYDAWNICTWA KONTAKT SKLEP LINKI MERCHANDISE
RAGE82 Cold Fusion - "Architecture" digipack CD 2011
(RIE82/EAN 5908256880139)

Po 4 latach od płyty "Simmetria" Cold Fusion wydaje premierowy materiał. „Architecture” to połączenie najlepszych fragmentów płyty „Occupatria” i „ Simmetria”. Mocne orkiestralne aranżacje, wyraźny i pulsujący rytm. Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

http://www.myspace.com/iunge

Dyskografia:
2011 Architecture CD Rage in Eden Records
2007 Simmetria CD War Office Propaganda   
2006 ORP Orzeł CD War Office Propaganda
2005 Report CD War Office Propaganda
2005 Occupatria CD Steinklang Industries
2002 Elisabeth Bukez CDr Beast Of Prey

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE82 Cold Fusion - "Architecture" BOX CD + CDr 2011 lim. 52
Po 4 latach od płyty "Simmetria" Cold Fusion wydaje premierowy materiał. „Architecture” to połączenie najlepszych fragmentów płyty „Occupatria” i „ Simmetria”. Mocne orkiestralne aranżacje, wyraźny i pulsujący rytm.
Wydanie specjalne w drewnianym pudełku z dodatkową płytą CDr limit 52 sztuki.
Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

http://www.myspace.com/iunge

Dyskografia:
2011 Architecture CD Rage in Eden Records
2007 Simmetria CD War Office Propaganda   
2006 ORP Orzeł CD War Office Propaganda
2005 Report CD War Office Propaganda
2005 Occupatria CD Steinklang Industries
2002 Elisabeth Bukez CDr Beast Of Prey

Cena: SOLD OUT

Więcej »

RAGE81 Liyr - "Sub Terra Inferis" digipack CD 2011
(RIE81/EAN 5908256880146)
Liyr powraca z nowym materiałem po wydaniu debiutanckiego albumu "Fragments of Dust". Na "Sub Terra Infernis" Liyr wnika w głębię ludzkiej duszy z własną wizją - mocne, mroczne, orkiestralne aranże i pompatyczne rytmy. Lecz tym razem Aleksandra dołączyła do Svena aby nadać muzyce Liyr melancholijny rys.Wydanie specjalne w drewnianym pudełku z dodatkową płytą CDr limit 54 sztuki. Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

http://www.myspace.com/liyr

Liyr - "Sub Terra Inferis" Rage in Eden Records CD 2011   
Liyr - "Fragments Of Dust" Rage In Eden Records CD 2010
Eldar/Liyr/Der Arbeiter - "Scontrum Act IX" - War Office Propaganda CDr 2010

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE81 Liyr - "Sub Terra Inferis" BOX CD + CDr 2011, lim. 54
Liyr powraca z nowym materiałem po wydaniu debiutanckiego albumu "Fragments of Dust". Na "Sub Terra Infernis" Liyr wnika w głębię ludzkiej duszy z własną wizją - mocne, mroczne, orkiestralne aranże i pompatyczne rytmy. Lecz tym razem Aleksandra dołączyła do Svena aby nadać muzyce Liyr melancholijny rys.Wydanie specjalne w drewnianym pudełku z dodatkową płytą CDr limit 54 sztuki. Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

http://www.myspace.com/liyr

Dyskografia:
Liyr - "Sub Terra Inferis" Rage in Eden Records CD 2011   
Liyr - "Fragments Of Dust" Rage In Eden Records CD 2010
Eldar/Liyr/Der Arbeiter - "Scontrum Act IX" - War Office Propaganda CDr 2010

Cena: SOLD OUT

Więcej »

RAGE80 VoidWork - "Basement" digipack CD 2011
(RIE80/EAN 5908256880122)

„Basement” jest albumem z muzyką dark wave/ambient koncentrującym się wokół wariacji na temat muzycznego motywu przewodniego płyty. Z każdym kolejnym utworem, melodie stają się mniej oczywiste, a ton utworów staje się bardziej mroczny i bardziej abstrakcyjny. W zróżnicowany lecz spójny sposób każdy fragment opowieści jest opowiedziany w osobnym utworze, z punktem kulminacyjnym. Przypomina słuchowisko na podstawie krótkiego horroru.

Gościnnie użyczyli wokali: Ann-Mari Thim (ARCANA) ), Melissa Ferlaak, Zuberoa Aznarez i  Sven Houflijn.
Opracowanie graficzne wykonane przez Venenum Photography, a opracowanie muzyczne (mastering) przez Philippe Lombaert.

Opowieść:
„Basement” opowiada fikcyjną historię o Lichford, miasteczku w Nowej Anglii. Akcja toczy się w latach 20 ubiegłego wieku. Odkąd złowrogi mężczyzna, Horace Pinkerton, zamieszkał na starym osiedlu Mound, zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Niesamowite światła, upiorne dźwięki, tajemnicze posunięcia... Mieszkańcy Lichford są przerażeni. I tak, wieczorem 21 października 1924 roku, miasteczko podjęło decyzję by rozpocząć śledztwo. Nawiedzają dom Pinkertona tylko po to, by odkryć przerażające obrzydliwości, które mężczyzna ukrywał przez ostatnie lata. Chociaż nigdzie nie mogą znaleźć Horace’go, jeden z mieszkańców znajduje jego dziennik, który skrywa wiele zakazanej wiedzy zebranej przez autora. Przerażeni tym, co znaleźli, mieszkańcy zapalają swe pochodnie i doszczętnie spalają osiedle. Niestety, podczas gdy płomienie wczepiały się w nocne niebo, burza nadciągająca od Wschodu rozprzestrzenia ogień aż do Lichford i całe miasteczko ulega zniszczeniu.
Latem 1932 roku, naukowiec z uniwersytetu Miskatonic bada ruiny Lichford i odkrywa, że coś nienaturalnego ukrywa się w zakamarkach rozpadających się murów miasteczka. Jak tylko naukowiec decyduje się opuścić nawiedzone miejsce, u podnóża opuszczonego młynu natrafia na postrzępiony i przypalony dziennik... 

http://voidwork.bandcamp.com

Discography:

VoidWork - "Basement" CD 2011 Rage in Eden Records
VoidWork - "Dark Corners" Free digital release - 2010
VoidWork - "Horror/Forsaken" CD 2010 Black Drone
VoidWork - "Asylum" CDr 2009 Essentia Mundi

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE80 VoidWork - "Basement" BOX 2 x CD 2011, lim. 120
Wydanie specjalne w drewnianym pudełku z dodatkową płytą CD "KAOS" limit 120 sztuk.

„Basement” jest albumem z muzyką dark wave/ambient koncentrującym się wokół wariacji na temat muzycznego motywu przewodniego płyty. Z każdym kolejnym utworem, melodie stają się mniej oczywiste, a ton utworów staje się bardziej mroczny i bardziej abstrakcyjny. W zróżnicowany lecz spójny sposób każdy fragment opowieści jest opowiedziany w osobnym utworze, z punktem kulminacyjnym. Przypomina słuchowisko na podstawie krótkiego horroru.

Gościnnie użyczyli wokali: Ann-Mari Thim (ARCANA) ), Melissa Ferlaak, Zuberoa Aznarez i  Sven Houflijn.
Opracowanie graficzne wykonane przez Venenum Photography, a opracowanie muzyczne (mastering) przez Philippe Lombaert.

Opowieść:
„Basement” opowiada fikcyjną historię o Lichford, miasteczku w Nowej Anglii. Akcja toczy się w latach 20 ubiegłego wieku. Odkąd złowrogi mężczyzna, Horace Pinkerton, zamieszkał na starym osiedlu Mound, zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Niesamowite światła, upiorne dźwięki, tajemnicze posunięcia... Mieszkańcy Lichford są przerażeni. I tak, wieczorem 21 października 1924 roku, miasteczko podjęło decyzję by rozpocząć śledztwo. Nawiedzają dom Pinkertona tylko po to, by odkryć przerażające obrzydliwości, które mężczyzna ukrywał przez ostatnie lata. Chociaż nigdzie nie mogą znaleźć Horace’go, jeden z mieszkańców znajduje jego dziennik, który skrywa wiele zakazanej wiedzy zebranej przez autora. Przerażeni tym, co znaleźli, mieszkańcy zapalają swe pochodnie i doszczętnie spalają osiedle. Niestety, podczas gdy płomienie wczepiały się w nocne niebo, burza nadciągająca od Wschodu rozprzestrzenia ogień aż do Lichford i całe miasteczko ulega zniszczeniu.
Latem 1932 roku, naukowiec z uniwersytetu Miskatonic bada ruiny Lichford i odkrywa, że coś nienaturalnego ukrywa się w zakamarkach rozpadających się murów miasteczka. Jak tylko naukowiec decyduje się opuścić nawiedzone miejsce, u podnóża opuszczonego młynu natrafia na postrzępiony i przypalony dziennik... 

http://voidwork.bandcamp.com

Discography:

VoidWork - "Basement" CD 2011 Rage in Eden Records
VoidWork - "Dark Corners" Free digital release - 2010
VoidWork - "Horror/Forsaken" CD 2010 Black Drone
VoidWork - "Asylum" CDr 2009 Essentia Mundi

Cena: 75,00 zł

Więcej »

RAGE79 Pale Roses - "Unveiled" digipack CD 2011
(RIE79/EAN 5908256880115)

PALE ROSES to projekt z Francji grający neofolk. Opiera się przede wszystkim na grze gitary akustycznej, fortepianu i wokalach. Teksty inspirowane są historią (pierwsza i druga wojna światowa), mitologią (celtycką, nordycką i grecką). Prezentowany album jest drugą oficjalną płytą Pale Roses, 11 utworów o wojnie, melancholii i pogańskich korzeniach Europy w  stylu SOL INVICTUS, FIRE+ICE, DEATH IN JUNE, CURRENT 93 czy STRENGTH THROUGH JOY. Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

PALE ROSES
Arnaud Spitz - all guitars, bass and vocals.
Benoît Sangoď - sounds and percussion.

Dyskografia:

Pale Roses - "Unveiled" Rage in Eden Records digipack CD 2011
Pale Roses - "Fear Of Dawn" The Eastern Front 2010 CD
V/A - The 7 Deadly Sins (Avaritia) ["Straws of Fortune"]
V/A - Andre Zeiten Skullline 2010
Various - Tribute To The Dead Soldiers (1914-1918) Vol. II MP3 La Caverne Du Dragon 2009

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE78 Outofsight and Hotel de Prusse - "Forgotten Taste of the Province" digipack CD 2011
Wydawnictwo, jakie mam przyjemność firmować nazwą Rage in Eden to płyta o polskiej prowincji, może trochę o dekadencji, to też krótka rozprawka na temat przeszłości i o usychających więziach pomiędzy tym, co jest teraz a tym, co przeminęło. O zerwanych relacjach z kolegami i koleżankami, którzy nieoczekiwanie ponownie zjawiają się w naszym życiu. Wszystkich nas łączy jedno, to skąd jesteśmy. Zapraszam do przesłuchania. Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

(RIE 78/EAN 5908256880092)

discography (Outofsight)

- Outofsight - "Vodka Like Smoke" Rage in Eden Records digipack CD
- Krępulec / Outofsight - "Furious Friends" Twilight Records digipack CD
- Krępulec / Outofsight - "Furious Friends" Beast of Prey CDr 2007
- V/A - "Brewary in Piotrków Trybunalski" Beast of Prey DCD 2006
- Mushroom's Patience / Outofsight - spli War Office Propaganda CD 2006
- V/A - "Gloria Victis Vae Victis" War Office Propaganda CD 2005
- Outofsight - ST Silver Charisma Records MCDr 2004


discography  (Hotel de Prusse)

- Division S / Hotel De Prusse - "Siloah" War Office Propaganda digipack CDr

Cena: 30,00 zł

Więcej »


Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

 © Rage In Eden 2003 - 2017 Created by AlterNation Music Magazine