AKTUALNOŚCI WYDAWNICTWA KONTAKT SKLEP LINKI MERCHANDISE
RAGE87 Antikatechon - "Chrisma Crucifixorum"
(RIE87/ EAN-5908256880207)

W Rage in Eden Records w ostatnim czasie nie pojawiła się żadna płyta w stylistyce dark ambient. Dla odmiany tym razem proponuje słuchaczom 57 minut muzyki utrzymanej w tej właśnie konwencji. Płyta o tyle ciekawa, że nie jest zdominowana przez mroczne dźwięki i pasaże, te oczywiście są, ale służą tylko jako podstawa, która w cudowny sposób pozwala wyłonić się pięknym transowym melodiom. Ta naprzemienność melodii i bliżej nie określonych dźwięków sprawia, że płyty słucha się z wielkim zainteresowaniem.


Dyskografia:

Antikatechon – "Privilegium Martyrii" Silentes Minimal Editions CD


linki:
http://www.youtube.com/watch?v=oWlDFfVHwDc
http://www.youtube.com/watch?v=rY6xJsboJ9s
http://www.youtube.com/watch?v=FC7_9x1GzK8

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE86 Auswalht - "Paroxysm" digipack CD 2012
(RIE86/ EAN-5908256880184)

Francja - ten kraj w ostatnim czasie podarował nam sporo płyt z militarnym industrialem, March of Heroes, Liyr, a teraz świetna płyta Auswalht. To nie jest debiut, o Auswalht mieliśmy okazje usłyszeć przy okazji debiutu "History Of Suffering" wydanego przez  Collapse Of Utopia z Chin. Tym razem Auswalht uraczył nas świetną dawką muzyki militarnej. Wspomniane wcześniej projekty March of Heroes i Liyr nie pojawiły się przypadkowo. Auswalht pośrednio nawiązuje do dokonań obu zespołów, przejmując surowość March of Heroes i  atmosferę Liyr.  Wspomnę jeszcze, że muzykę do Auswalht i Liyr komponuję ta sama osoba, czyli Sven Mann.
Mocna muzyka, mocna rekomendacja!

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE85 Suveräna - "Vanguard" digipack CD 2012
(RIE85/ EAN-5908256880177)

Suveräna  to projekt nawiązujący do hiszpańskiej tragedii, melancholii. Te słowa napisał Mario – osoba stojąca za muzyką  Suveräna, można się z tym zgodzić, ostatecznie jednak każdy z nas, słuchaczy w jakiś tam sposób sobie tą muzykę zinterpretuje. Na pewno nie brak w muzyce Suveräna ładnych melodii, militarnego rytmu i tego co ja osobiście lubię najbardziej – emocji.
Z kronikarskiego obowiązku wspomnę, że album został nagrany w 2011 roku i jest to debiut i został stworzony, jak napisał Mario „przez aktywnych członków sceny industrialno-neoklasycznej”
Nic tylko słuchać, warto!

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE84 Sect - "Auctoritas" digipack CD 2011
(RIE84/EAN-5908256880153)

"Auctoritas" to kolejny materiał polskiego projektu Sect, za którym stoi Łukasz Maj. Do mocnych i orkiestralnych aranżacji, z jakich znamy Sect, Łukasz dołożył nowe akcenty, które  sprawiają, że muzyka Sect wspięła się poziom wyżej oferując nam 55 minutową ucztę dla miłośników  mrocznych i neklasycznych brzmień, często przeplatanych szalonymi melodiami. "Auctoritas" to również zaklęta w dźwięki drwina i pogarda dla współczesnych autorytetów. Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE84 Sect - "Auctoritas" BOX CD + CDr 2011
"Auctoritas" to kolejny materiał polskiego projektu Sect, za którym stoi Łukasz Maj. Do mocnych i orkiestralnych aranżacji, z jakich znamy Sect, Łukasz dołożył nowe akcenty, które  sprawiają, że muzyka Sect wspięła się poziom wyżej oferując nam 55 minutową ucztę dla miłośników  mrocznych i neklasycznych brzmień, często przeplatanych szalonymi melodiami. "Auctoritas" to również zaklęta w dźwięki drwina i pogarda dla współczesnych autorytetów. Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

Wydanie specjalne w drewnianym boksie z dodatkową 20 minutową porcją muzyki.

Cena: SOLD OUT

Więcej »

RAGE83 Ad Ombra - "Almost Eternity" digipack CD 2011
(RIE83/EAN-5908256880160)

Po dwóch latach od wydania „Magna Charta Illusorum”, Ad Ombra powraca z albumem zatytułowanym „Almost Eternity - Handmade beliefs for the nostalgic lambs”. Album prezentuje 10 orkiestralnych kompozycji.  Ad Ombra znamy z poprzednich płyt, skomplikowane melodie, zmiany tempa, dramatyczne zwroty i piękny operowy głos, to wszystko słyszeliśmy na poprzednich płytach i ponownie usłyszymy na  „Almost Eternity”. Muzyka dopracowana do perfekcji, zdecydowanie zadziałała magia 3 płyty!  Najbardziej dopracowany album Ad Ombra.
Polecam!

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE83 Ad Ombra - "Almost Eternity" BOX 3 x CD + CDr 2011
Po dwóch latach od wydania „Magna Charta Illusorum”, Ad Ombra powraca z albumem zatytułowanym „Almost Eternity - Handmade beliefs for the nostalgic lambs”. Album prezentuje 10 orkiestralnych kompozycji.  Ad Ombra znamy z poprzednich płyt, skomplikowane melodie, zmiany tempa, dramatyczne zwroty i piękny operowy głos, to wszystko słyszeliśmy na poprzednich płytach i ponownie usłyszymy na  „Almost Eternity”. Muzyka dopracowana do perfekcji, zdecydowanie zadziałała magia 3 płyty!  Najbardziej dopracowany album Ad Ombra.
Polecam!

Limitowana edycja w drewnianym pudełku  limitowana do 33 egzemplarzy.
Box zawiera:
  • • "Magna Charta Illusorum" digipack CD
  • • "Rites of Genesis (equinox tremendum)" digipack CD
  • • “Almost Eternity - Handmade beliefs for the nostalgic lambs” digipack CD
  • •  Bonus CDr  - 2 niepublikowane utwory


Cena: SOLD OUT

Więcej »

RAGE82 Cold Fusion - "Architecture" digipack CD 2011
(RIE82/EAN 5908256880139)

Po 4 latach od płyty "Simmetria" Cold Fusion wydaje premierowy materiał. „Architecture” to połączenie najlepszych fragmentów płyty „Occupatria” i „ Simmetria”. Mocne orkiestralne aranżacje, wyraźny i pulsujący rytm. Okładkę zaprojektował Łukasz Pawlak z REQUIEMSTUDIO.PL

http://www.myspace.com/iunge

Dyskografia:
2011 Architecture CD Rage in Eden Records
2007 Simmetria CD War Office Propaganda   
2006 ORP Orzeł CD War Office Propaganda
2005 Report CD War Office Propaganda
2005 Occupatria CD Steinklang Industries
2002 Elisabeth Bukez CDr Beast Of Prey

Cena: 30,00 zł

Więcej »


Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

 © Rage In Eden 2003 - 2018 Created by AlterNation Music Magazine