AKTUALNOŚCI WYDAWNICTWA KONTAKT SKLEP LINKI MERCHANDISE
RAGE100 LEGIONARII - "Disciples Of The State" BOX CD + CDr + poster A2, ltd. 72
Przed nami trzecia odsłona wojennej muzyki od Legionarii. Tempo w jakim Legionarii nagrywa nowe płyty jest oszałamiające. To tempo nie ma wpływu na jakość. Wręcz przeciwnie, w muzyce Legionarii można zaobserwować rozwój, każda następna płyta to krok do przodu.
"Disciples Of The State" jest spójna, przy słuchaniu muzyki z albumu odnosi się wrażenie, że obcujemy z dziełem kompletnym, słuchamy  wspaniałej i pasjonującej opowieści z początkiem, rozwinięciem i zakończeniem. W historii tej znajdziemy dramatyzm, szaleństwo i wymowną ciszę. To zdecydowanie najlepsza płyta Legionarii.

Strona oficjalna:
http://legionarii.wordpress.com

YouTube Channel:
http://www.youtube.com/ILegionarii

Cena: SOLD OUT

Więcej »

RAGE99 I.R.O.N. - "Evolving" digi CD 2013, lim. 300
(RIE99/ EAN-5908256880290)
Za rekomendację mogła by posłużyć informacja, że za muzyką I.R.O.N i Legionarii stoi ta sama osoba. Więc dlaczego ta muzyka nie została opublikowana jako następną płyta Legionarii?. Tym bardziej, że muzyka to też martial ambient. A to z takiej przyczyny, że muzyka na „Evolving” to dominacja industrialu i maszyn. Najprostsze porównanie, Legionarii zajmuję się duchową sferą wojny, a I.R.O.N techniczną i właśnie taka jest ta płyta. Rytmiczna, mechaniczna, industrialna i wojenna.

http://www.youtube.com/watch?v=QG84beh7nAA
http://ironofficial.wordpress.com/

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE98 Day Before Us – "Misty Shroud of Regrets" digiCD ltd. 300
(RIE98/ EAN-5908256880320)
"Misty shroud of regrets" to dzieło oparte na depresyjnych fortepianowych przestrzeniach, mrocznych lamentach elektrycznych organ i ciemnych akordach. Zespół przedstawia tu mikrotonalne gorzkie melodie sporadycznie przerywane przez kilka części narracyjnych ,  układ hałasów, znalezionych dźwięków i nagrań terenowych . "Misty shroud of regrets"  to ponadczasowa muzyczna próba powstała w oparciu o egzystencjalną poezje fotograficzną Yulii Kazban .
Day Before Us to inspirowany kierunkami cinematic i semiclassical ambientowy projekt z Francji utworzony przez pianistę Philippa Blache. Od 2011 kilka albumów zostało opublikowane w niezależnych wytwórniach, takich jak Rage In Eden, Cathedral Transmissions i Kadaath Records. Przy okazji międzynarodowych festiwali filmowych, Day Before Us zapewniła muzykę do animowanych filmów Jany Brike. Philippe Blache współpracował z innymi muzykami jak Giuseppe Verticchio (NiMH , Hall of Mirrors ) , Markus Pape , Davide Riccio , Oksana Rodionova ( Xiu ) , Jessica Peace and Rory McCormick ( 6&8) . Do połowy 2013 roku muzyka projektu była prawie wyłącznie instrumentalna. Odkąd niedawno dołączyl Effrosyni Papamichalopoulou (ex - Decadence ) muzyczny przekaz będzie wzbogacony o liryczne elementy. Prace nad pełnym wydawnictwem związanym z tym muzycznym zwrotem są obecnie w toku i płyta powinna ujrzeć światło dzienne w połowie, lub pod koniec 2014 roku.

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE97 Nimh and Antikatechon - "Out Hunting for Teeth" digi CD 2013, lim. 300
(RIE97/ EAN-5908256880313)
Otrzymałem maila od Giuseppe z informacją, że razem z Antikatechon mają nagrany 49 minutowy materiał. Zaintrygował mnie. Nie słyszałem muzyki, ale moja wyobraźnia już zaczęła pracować. Co może wynikać z połączenia Nimh z Antikatechon?, jak to brzmi?,  kto bardziej odcisnął pietno na albumie? Czy będzie to materiał spójny, a może wyraźnie podzielony? Takie i inne pytania zaprzątały mój umysł. Oczywiście nie odpowiem wam na te pytania, to co usłyszałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Oba projekty są znane i cenione, połączenie wrażliwości muzycznej Antikatechon i Nimh sprawiło, że powstała płyta, która…

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE96 Vir Martialis - "Hierophanie - Prelude to a war of the Future" digi CD 2013, lim.300
(RIE96/ EAN-5908256880283)

Nowy album Vir Martialis to 11 utworów o łącznym czasi ponad 45 minut. Muzyka to martial industrial w czystej postaci. Na płycie gościnne wystąpili Barbarossa Umtrunk i niemiecki  projekt neofolkowy Karma Marata.
“In imitating the exemplary acts of a god or of a mythic hero, or simply by recounting their adventures, the man of an archaic society detaches himself from profane time and magically re-enters the Great Time, the sacred time.” Mircea Eliade

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE95 Legionarii - "Iron Legion" digipack CD 2012
(RIE95/ EAN-5908256880252)

Na początku roku 2012 premierę miała pierwsza płyta Legionarii – “Europa Rex”. Mamy wrzesień 2012 i przedstawiam wam następcę debiutu “Iron Legion”. Nie jest to płyta podobna do poprzedniej, w sferze muzycznej zmieniło się wiele. Aranżacje są bardziej rozbudowane. Nieodłącznym elementem pojawiającym się w muzyce jest rytm, wyraźny, mocny i podkreślający przekaz autora albumu. A przekaz ? tak jak na „Europa Rex”  nie ma kompromisów, przesłanie jest jasne i czytelne.

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE94 Dark Awake - "Epi Thanaton" digi CD 2013, lim. 300
(RIE94/ EAN-5908256880276)

Następna płyta Dark Awake "Epi Thanathon" to ponad 40 minut rytualnego mrocznego ambientu. APOCALYPTIC RITUAL AND NEOCLASSICAL ART.

Cena: 30,00 zł

Więcej »

RAGE93 Harvest Rain - "Gentile Peasantry" digipack CD 2012 lim. 333
(RIE93/ EAN-5908256880221)


Ten album to siostrzany album Harvest Rain "Blood Hymns". Również grają tu oryginalni członkowie Harvest Rain. Utwory zostały nagrane w tym samym czasie, co utwory na "Blood Hymns". podczas przesilenia zimowego. W rzeczywistości nie ma naprawdę żadnej różnicy w tej wersji "Pillars of Ice" co na "Blood Hymns" oprócz śpiewu w piosenkach "Listian Magickal Formulae" lub "Armanen Magickal Formulae"(Listian jak od Guido von Lista). Ta wersja "Thuletide" jest oryginalna. Dodałem później trochę "lodowatych" klawiszy na "Blood Hymns" tuż zanim album został wydany. Ten album był w rzeczywistości oryginalnym albumem, wydanym pod pseudonimem "Cain River" zamiast Harvest Rain. To zresztą była moja pierwsza próba grania Harvest Rain z elektrycznymi gitarami, bębnami i nagrywania tego, co można by nazwać "rock" lub "dark wave" zamiast być ściśle ograniczonym do stylu "dark folk". Album jest inspirowany Miguelem Serrano tak samo, jak "Blood Hymns". Dodatkowe utwory zostały nagrane w większości podczas tych samych sesji, ale nie znalazły się na żadnej płycie. Jason Thompkins.

http://www.youtube.com/watch?v=e_0MhH97WRU&feature=youtu.be
http://www.heathenharvest.com/article.php?story=20041214074444112&query=harvest+rain

dyskografia:
A Frost Comes with the Wind (2002) – demo/CD
Security of Ignorance (2002) – 10"x12" (White Marbled vinyl)
Evening and Devotion (2004) – 7"
Night Chorus (2005) - CD
Songs from Evening (2005) – CD-R
Night's Glow (2006) - Digipack CD
Blood Hymns (2007)
The Land of Tears is so Mysterious (2010) - CD with 16 Page Booklet of Arctic Photography and Lyrics

Cena: 30,00 zł

Więcej »


Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

 © Rage In Eden 2003 - 2017 Created by AlterNation Music Magazine