AKTUALNOŚCI WYDAWNICTWA KONTAKT SKLEP LINKI MERCHANDISE
Harvest Rain - "Gentile Peasantry"
2012-11-29

Ten album to siostrzany album Harvest Rain "Blood Hymns". Również grają tu oryginalni członkowie Harvest Rain. Utwory zostały nagrane w tym samym czasie, co utwory na "Blood Hymns". podczas przesilenia zimowego. W rzeczywistości nie ma naprawdę żadnej różnicy w tej wersji "Pillars of Ice" co na "Blood Hymns" oprócz śpiewu w piosenkach "Listian Magickal Formulae" lub "Armanen Magickal Formulae"(Listian jak od Guido von Lista). Ta wersja "Thuletide" jest oryginalna. Dodałem później trochę "lodowatych" klawiszy na "Blood Hymns" tuż zanim album został wydany. Ten album był w rzeczywistości oryginalnym albumem, wydanym pod pseudonimem "Cain River" zamiast Harvest Rain. To zresztą była moja pierwsza próba grania Harvest Rain z elektrycznymi gitarami, bębnami i nagrywania tego, co można by nazwać "rock" lub "dark wave" zamiast być ściśle ograniczonym do stylu "dark folk". Album jest inspirowany Miguelem Serrano tak samo, jak "Blood Hymns". Dodatkowe utwory zostały nagrane w większości podczas tych samych sesji, ale nie znalazły się na żadnej płycie. Jason Thompkins.http://www.youtube.com/watch?v=e_0MhH97WRU&feature=youtu.be
http://www.heathenharvest.com/article.php?story=20041214074444112&query=harvest+rain

dyskografia:
A Frost Comes with the Wind (2002) – demo/CD
Security of Ignorance (2002) – 10"x12" (White Marbled vinyl)
Evening and Devotion (2004) – 7"
Night Chorus (2005) - CD
Songs from Evening (2005) – CD-R
Night's Glow (2006) - Digipack CD
Blood Hymns (2007)
The Land of Tears is so Mysterious (2010) - CD with 16 Page Booklet of Arctic Photography and Lyrics
« Wróć
 © Rage In Eden 2003 - 2017 Created by AlterNation Music Magazine